Indul az önvezérelt No Show
2022.03.31.

Biztonsági öveket becsatolni


- Huszti György írása -


Az egyszeri magyar golfozók az elmúlt években már hozzászokhattak, hogy az MGSZ évről-évre előrukkol különböző “No Show” szabályzatokkal, aztán az élet úgy rendezi, hogy ezekből a szabályokból, szankciókból pont senki, semmit nem tart, tartat be. 

Az idei évben ez is alaposan megváltozik, tekintve hogy mindenfajta emberi tényező kiiktatásra került az ügymenet folyamatából. Idéntől ugyanis bármilyen ranglista vagy szövetségi versenyen elkövetett “No Show” vétség (a NEVEZÉSI HATÁRIDŐ LEZÁRÁSÁIG nem történik meg a lemondás és a játékos nem indul el a versenyen) esetén a GOLFiGO rendszer (az MGSZ határozatának megfelelően) automatikusan letiltja az adott játékost valamennyi idei ranglista és szövetségi versenyről, mindaddig, amíg az érintett játékos el nem utalja a verseny nevezési díját az érintett klubnak. (Pontos leírás az MGSZ 2022. évi Versenyszabályzatának 2. számú melléklete (VSZM2) 6. pontjában (lásd ITT ). 

Tekintve, hogy a kizárást nem emberek végzik el, így mindegy milyen indokkal marad távol valaki az adott versenytől. Mint ahogy az is mindegy, ha pl. a nevezési határidő lejárta után öt perccel, pl. péntek 12:05 perckor felhívja/emailt ír a klubnak arról, hogy nem fog részt venni az adott versenyen.

Tekintve, hogy az idei első ranglista versenyen sajnos cudar idő várható, ezen cikk megírásának pillanatában már 60(!) visszalépés történt a 113 nevezésből, így nyomatékosan szeretnénk felhívni a figyelmeteket és előre segíteni, hogy amennyiben péntek 12:00 után próbálnátok meg lemondani a versenyt, az már mindenképpen “No Show” lesz és ki kell fizetnetek a nevezési díjat a zalacsányi klubnak, amennyiben idén bármely másik ranglista/szövetségi versenyen részt kívántok venni.

Őszintén reméljük, hogy nem fenyegetésként élitek meg tájékoztatásunkat, csupán arra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az eddigi “No Show” eljárásokat idén alapvetően változtatta meg és automatizálta az MGSZ.

Mindenkinek jó játékot kívánunk szombatra (is)!


Fotó: AutoSlash