Ismét egy hatalmas mérföldkő
2022.05.03.

Újabb fejlesztési folyamat került lezárásra


 

Újabb öles lépést tett a hazai golfközeg, hogy Európa vezető golfnemzete legyen a digitális golfvilág terén 😊

Mint bizonyára tudjátok, a szövetségi/ranglistaversenyeken már “megszokott” módon üzemelnek a “No Show” szankciók: a játékos mindaddig nem nevezhet a hátralévő ilyen típusú versenyekre, ameddig a rendező klubnak be nem fizeti a No Show-val terhelt verseny teljes árú - tehát adott esetben a klubtagok számára is a “külsősök” által fizetendő - nevezési díját.

Mostantól azonban mindezen szankciók már nem csak szövetségi/ranglistaversenyekre alkalmazhatóak, hanem (a versenyszervezők vagy a rendező klub döntése szerint), akár egyes versenysorozatokra, illetve akár egyes klubok összes versenyére is. 

Így például mostantól a GOLFiGO Péntek versenysorozat bármely versenyén elkövetett No Show vétség után az adott játékos kizárja magát (a korábbi nevezési díj rendezéséig) a versenysorozat további versenyeiről, de például a Pannonia Golf & Country Club is úgy rendez mostantól versenyeket, hogy bármely - a pályáján elkövetett - No Show vétség esetén az adott játékos mindaddig nem tud a Pannonián rendezett bármely egyéb versenyre benevezni, ameddig nem rendezi a korábbi nevezési díjat. (Természetesen a szankciók a No Show vétség elkövetése előtt megtett nevezésekre is vonatkoznak (ezeken felfüggesztett státuszba kerül az adott játékos korábbi nevezése)).

Akár még az a helyzet is előállhat például, hogy - amennyiben a rendező klub úgy állítja be - egy No Show vétség esetén három különböző “helyről” is kizárja magát a játékos (a nevezési díj kiegyenlítéséig). Például egy Race to Zala Springs esetében, ha az adott versenyállomás ranglistaverseny is egyben, előfordulhat hogy az adott játékos nem fog tudni indulni a Race to Zala Springs következő állomásain (még akkor sem ha a pl. a versenysorozatból egy-egy versenyt mondjuk a Fontana vagy a Penati  GC-ben tartanak meg), és a következő szövetségi/ranglistaversenyeken sem, és a következő Zala Springs-ben megrendezendő bármely egyéb versenyen sem.

Természetesen minden klub külön-külön eldöntheti (a szövetségi/ranglistaversenyek kivételével), hogy mely versenyeire/versenysorozataira állít be No Show szankciót. Mostantól kezdve egyébként a játékosok az adott verseny publikus GOLFiGO-s adatlapján láthatják, hogy a versenyen van-e (és ha igen, akkor milyen típusú) No Show szankció beállítva.


A No Show szankció alkalmazásának megszüntetéséről egy-egy adott játékossal szemben, bármely klub, bármikor szabadon dönthet (akár a befizetés tényétől függetlenül is).

A játékosok a velük szemben esetleg alkalmazott No Show szankció életbelépéséről természetesen automatikus emailt kapnak, amely tartalmazza azt is, hogy melyik klub milyen bankszámlájára kell elutalniuk a nevezési díjat. Az átutalás megtörténte után az átutalási megbízás fényképét fel kell tölteniük a GOLFiGO saját fiókjában található feltöltési felületen (ahol egyébként az esetleges  jövőbeni No Show listáját is megtalálja ezentúl mindenki). A feltöltés tényéről az érintett klub automatikus értesítést kap, és amennyiben mindent rendben talál az átutalással, az esetben egy gombnyomással újra mentesítheti a játékost a szankció okozta hátrányos helyzet alól, amelyről a játékos természetesen ismét automatikus email értesítést kap.